Aquasport, met name oefeningen in het water, heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van oefenen uit het water.

Het belangrijkste kenmerk van aquasporten is gewichtloosheid. De bedoeling van de lessen die door AquaVentures worden gegeven is het handhaven en verbeteren van de conditie: balans, coordinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid zodanig dat u er ook in het dagelijkse leven voordelen van heeft.

Een lesuur duurt 45 minuten. Ongeveer 15 minuten van de lestijd wordt besteed aan warming-up en cooling-down en ongeveer 30 minuten wordt besteed aan het kerndeel.

Het doel van aquagym is uw bestaande bewegingsvrijheid te behouden dan wel te vergroten. Bij aquagym worden namelijk oefeningen uitgevoerd die uw lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen bevorderen.

Deze oefeningen worden gedaan onder begeleiding en op toepasselijke muziek waarbij de gezelligheid voorop staat.

Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal waardoor de spieren en de gewrichten soepel blijven. Doe dus mee want wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel!

Waarom aquasporten:

  • Door de opwaartse druk is er nauwelijks of geen sprake van gewrichtsbelasting
  • Aquasporten heeft met name voordelen voor mensen die last hebben van gewrichtsklachten, zoals bijvoorbeeld artrose of reuma Bewegen in water levert een belangrijke bijdrage aan uw lichamelijk en geestelijk welzijn.
  • Bewegen in warm water bevordert de conditie, de beweeglijkheid van gewrichten en soepelheid van de spieren.
  • Door het bewegen in het water wordt de bloedsomloop, hart- en longfunctie gestimuleerd.

Klik hier voor het verschil tussen aquagym en aquafitness.

Please publish modules in offcanvas position.